Mijn verhaal

Op mijn 26ste, enthousiast en hard werkend in de zorg gebeurde mij iets wat ik van mijzelf nooit had verwacht.  In de bus op weg naar huis overviel mij ineens een gevoel van angst, pure paniek! Ik had een angststoornis ontwikkeld. Het begin van een lange tijd ellende en tegelijkertijd het begin van een nieuw, gezonder en gelukkiger leven.


Ik kon mijn vak niet langer uitoefenen. Mijn stress-systemen waren volledig in de war. Niet tegen stress kunnen in combinatie met het zorgen voor zieken was toendertijd voor mij geen optie. Maar mensen helpen, dat wilde ik blijven doen. Dus ik keek verder en vond de opleiding tot vitaalcoach. 


Ik begon met de voeding, leerde wat gezond was en wat niet. Probeerde alles zelf uit, ging meer zelf maken, probeerde onbekende producten en gooide alle zakjes, pakjes en poedertjes het huis uit. Wat een verschil! Slanker, fitter en wat ik nooit had gedacht; veel meer kunnen genieten! Maar ook ervaren wat het is om te veranderen, tegen weerstand aanlopen en een eigen weg vinden.


Toen kwam de ontspanning, de stressmanagement, het belang van goed ademen. Veranderen wat kan, accepteren wat is. En ik kreeg het beste advies ooit, tijdens een workshop van Koen de Jong; ADEM LANGER UIT! Dat snapte ik, dat kon ik én het bleek een enorme stap vooruit in mijn gevecht tegen stress. 3 kleine woordjes bleken voor mij beter te werken dan de pillen, de ademtherapie en de cognitieve therapie bij elkaar. Toch leverde die laatste me ook veel op. Leren omgaan met woede, assertiviteit en het loslaten van negatieve gedachten brachten me rust.


Als laatste kwam het sporten. Zelf geen fanatieke sporter heb ik erg getwijfeld om deze module te gaan volgen. Wat een geluk dat ik het toch heb gedaan! Je kunt echt niet zonder. Bewegen kan op allerlei manieren en helpt je op weg naar een beter gevoel, naar vitaliteit!


Inmiddels zit ik zoveel beter in mijn vel. Fitter, slanker, gezonder, blijer! Geen gevecht meer tegen de stress, meebewegen is het antwoord! Zelf blijf ik in ontwikkeling, voor een krachtig lijf en een gezonde geest. 


Als vitaalcoach kan ik je nu met al mijn kennis en ervaringen helpen ook beter voor jezelf te zorgen. Zodat jij kunt (blijven) doen wat je wilt doen. 


Dank voor je interesse en het lezen van mijn verhaal.


Ik ben benieuwd naar dat van jou,Met mijn nieuwe leefstijl zit ik beter in mijn vel en geniet ik meer .