Over mij

Ik wilde me zo graag beter voelen - ik had alleen geen idee hoe.

 

Ik zat vast.

 

Vast in de situatie en in mijn hoofd. Ik wilde best veranderen maar dacht niet dat ik het kon.

 

Ik wist best wel wat gezond was en wat niet, dacht ik. Uiteraard volgde ik de nodige dieeten, probeerde ik fanatiek te sporten. Het resultaat was tijdelijk en ik hield het nooit lang vol. Eten vind ik te lekker om te laten en al beweeg ik graag, sporten vind ik vreselijk.

 

Kortom; Het hielp me allemaal niet.

 

 

Weten wat goed voor je is, dat is één ding. Weten dat je kunt doen wat goed voor je is, echt voelen dat jij dat kunt - een hele andere...

 

Toen ik door een burn-out met angst- en paniekaanvallen mijn werk als kinderverpleegkundige niet meer kon doen werd mij wel een en ander duidelijk. Ik zat niet op de goede weg - het moest anders.

 

Ik voerde gesprekken met mijn huisarts, psychologen en slikte medicijnen. De paniekaanvallen werden gelukkig minder en ik voelde me weer soort van mezelf. Alleen niet goed genoeg om mijn gewone leventje weer op te pakken.

 

Ik kwam terecht in "best wel leuk" baantjes en klussen.

Ken je die? Best leuk en leerzaam om eens iets anders te doen. Gecombineerd met gezin of andere leuke activiteiten prima vol te houden...

 

maar gelukkig, dat werd ik er niet van.

 

Het moest anders en ik deed anders;

 

 

"Als ik niet langer voor de zieken kan zorgen dan ga ik leren hoe je zo gezond mogelijk kan blijven",

 

dat heb ik gedacht toen ik besloot de opleiding tot Vitaalcoach te volgen. Een schot in de roos.

 

Naast een supermooi nieuw beroep heb ik daarmee geleerd om ook goed voor mezelf te zorgen. Op een fijne manier, die bij mij past. Stap voor stap heb ik mijn leefstijl aangepast en zit ik inmiddels veel beter in mijn vel. Eindelijk.

 

De grootste winst zat hem in het vergroten van zelfkennis, bewustzijn en zelfwaardering. Daar lag de sleutel. Weten, durven en kunnen kiezen voor wat belangrijk voor me is.

 

Met de kennis en vaardigheden die ik leerde gaat het als vanzelf. Met het juiste doel voor ogen is het gemakkelijk om maat te houden en op alle vlakken mijn eigen grenzen te respecteren. Ik weet wat wel en niet gezond voor me is.

 

Mijn valkuilen zijn me bekend en waar het wringt ga ik mee aan de slag. Toch kies ik regelmatig voor wat een ander als ongezond zou bestempelen. Omdat ik zelf bepaal wat het wel of niet waard is en ik altijd weet dat ik het een volgend moment anders kan doen. Heerlijk toch?

 

Ik vind het belangrijk om het leuk te houden. Om de balans op te zoeken waarbij het te doen blijft. Passend bij wie je bent, wat je graag doet en hoe je levenssituatie is. Niet iedereen is hetzelfde geboren en niet iedereen heeft dezelfde ambitie.

 

Wil jij uitvinden welke gezonde stijl van leven bij jou past en hoe je die toe kunt passen? Zodat je lekker kunt genieten van het leven zoals jij dat wilt en belangrijk vindt?

 

Gewoon weer lekker in je vel zonder teveel op te hoeven geven?

 

Maak dan direct een afspraak en laat mij je helpen,

 

 

ik doe het graag

Door het verbeteren van mijn leefstijl kreeg ik er weer lol in.

 

"Ik zat er echt niet goed meer bij door de jarenlange roofbouw die ik op mezelf pleegde.

 

Medicatie en therapie zorgde ervoor dat ik niet meer ziek was maar gezond voelde ik me nog niet.

 

Door stap voor stap mijn leefstijl te verbeteren raakte ik weer lekker in mijn vel.

 

Ik raakte alle restverschijnselen van de paniekstoornis kwijt - en kreeg weer energie en lol in het leven."

 

Zo fascinerend wat wij zijn en wat we kunnen.

 

Stress wordt onderschat of niet goed geïnterpreteerd.

 

Te vaak wordt het gezien als louter een mentaal probleem. Dat klopt niet.

 

Stress zit in je hoofd, je lijf en in je hart, het hangt allemaal met elkaar samen.

 

'Het leukste van mijn vak is dat ik de vrouwen die ik begeleid stap voor stap vooruit kan helpen en ze gaandeweg de verbanden kan laten ervaren.'   

 

vitaliteitsmix